NBA-biljetter i New York

Se NBA i New York: Biljetter & NBA-resor till New York Knicks & Brooklyn Nets

New York – staden som har allt. Inte minst två lag i NBA vilket gör att man nästan alltid kan pricka in en eller två NBA-matcher om man är besöker New York under säsongen som vanligtvis är oktober till mitten av april. Efter det drar slutspelet igång men då kan man inte garantera att något av New York-lagen spelar eller hur länge de är kvar i slutspelet som brukar sträcka sig en bit in i juni.

Här nedanför hittar ni spelschema för båda New York-lagen i NBA (New York Knicks samt Brooklyn Nets). Genom att klicka på knappen förfrågan kan ni sedan begära priser på biljetter till olika matcher. Vill ni se flera matcher skriv det som en kommetar när ni skickar in er förfrågan.

Boka dina NBA-biljetter i New York här


Mer om New York Knicks

New York Knicks är det mer klassiska lagen av de två som har en lång och rik historia. Faktum är att det bara är New York Knicks och Boston Celtics av de riktigt gamla lagen som spelat hela sin historia i samma stad.

Knicks grundades 1946 och spelar sina matcher i Madison Square Garden mitt på Manhattan som brukar kallas ”Världens mest berömda arena”.

Madison Square Garden har renoverats en hel del under 10-talet och har en kapacitet på 19 812 när det spelas basket här.

De delar arenan med New York Rangers som spelar sina hemmamatcher där.

New York Knicks har vunnit NBA två gånger, 1970 samt 1973. Senaste framgången var säsongen 2013 när de vann sin division, annars har laget haft det tufft den senaste tiden rent sportsligt. Trots det räknas de som ett av världens mest kända och mest värdefulla sportvarumärken.

Mer om Brooklyn Nets

Brooklyn Nets har även de en lång historia som däremot är lite mer ryckig. De grundades i New Jersey 1967 i ABA som var en konkurrent till NBA. De flyttade senare ut till Long Island och spelade under namnet New York Jets. 1976 gick sedan ABA in i NBA och året efter flyttade laget tillbaka till New Jersey som New Jersey Nets.

Sedan 2012 flyttade laget till Brooklyn och spelar numera i fina Barclays Center som invigdes samma år. Under sin tid i New Jersey hade laget stora framgångar och vann sin division 2002, 2003, 2004 samt 2006. De vann även sin konferens 2002 samt 2003 men lyckades aldrig vinna NBA. Laget har däremot två titlar sedan ABA tiden 1974 samt 1975.

Efter några tyngre år gjorde Nets en bättre säsong 2018-19 och kom sexa i öst. Inför 2019-20 värvade de även flera riktigt tunga namn som Kevin Durant och Kyrie Irving samt DeAndre Jordan som de hoppas kan ta de hela vägen till en titel.

Barclays Center har en kapacitet på 17 732 när det spelas basket där.

När du väl är i New York kan man även passa på se andra sporter. Det finns hela tre NHL-lag inom en kort rese med kollektivtrafiken (New York Rangers, New York Islanders & New Jersey Devils), två NFL-lag (New York Jets & New York Giants) samt två MLB-lag i New York Yankees och New York Mets.

Vill du höja späningen inför när du ska se någon match kan du läsa om olika spelsajter här.