NBA i Los Angeles – Biljetter till LA Lakers & LA Clippers

Los Angeles, en av de riktiga baskethuvudstäderna i USA där basketen är otroligt stor. Med både Los Angeles Lakers och Los Angeles Clippers i staden kan man nästan alltid pricka en NBA-match om man besöker Los Angeles under säsongen.

Här nedanför hittar ni spelschema för båda Los Angeles-lagen (Los Angeles Lakers & Los Angeles Clippers). Genom att klicka på knappen förfrågan kan ni sedan begära priser på biljetter till olika matcher. Vill ni se flera matcher skriv det som en kommetar när ni skickar in er förfrågan.

Boka dina NBA-biljetter till Los Angeles Lakers & Los Angeles Clippers här


Los Angeles Lakers

Los Angeles Lakers är ett av de mest klassiska lagen i NBA och grundades redan 1947 och som har vunnit hela 16 mästerskap.

När laget grundades var det under namnet Minneapolis Lakers men 1960 flyttade de till Los Angeles och fick de klassiska namnet Los Angeles Lakers.

Många av sportens absolut största har spelat i Los Angeles Lakers inte minst Kobe Bryant som sorligt nog avled i en helikopterkrasch 2020.

Kobe Bryant är den som gjort flest poäng i Lakers historia med sina 33 643 poäng. Han vann även NBA med sitt Lakers hela fem gånger. Han blev utvald till ligans All-star-helg hela 18 gånger och vann även OS både 2008 i Peking samt 2012 i London med USA.

Andra kända spelare i Lakers historia är Kareem Abdula-Jabbar, Magic Johnson, Shaquille O’neal och Elgin Baylor.

Los Angeles Clippers

Los Angeles Clippers är det andra NBA-laget i basketgalna Los Angeles. Precis som Lakers spelar de sina hemmamatcher i Staples Center men de har inte fått samma framgångar och har alltid setts som lillebror i sammanhanget.

Laget vann sin division 2013 samt 2014 men annars har de inte vunnit någonting sedan de grundades 1970 som Buffalo Braves. Laget flyttade 1978 till San Diego och bytte även då namn till Clippers för att sen 1984 flytta till just Los Angeles och bli Los Angeles Clippers.

Staples Center delas även med WNBA-laget Los Angeles Sparks.

Från 2008 fick Clippers in spelare som Blake Griffin, DeAndre Jordan och Chris Paul som tog dem till slutspelet säsong efter säsong och som även ledde till att de vann sin division 2013 samt 2014.

Inför säsongen 2019-20 storsatsade Clippers och värvade in nyblivna mästaren och slutspelets MVP Kawhi Leonard samt Paul George.

Partner: Besök gärna vår partner Kompistips.se