NBA lag i Florida

Vilka NBA-lag finns i Florida?

Florida fick under 80-talet två NBA-lag och oavsett om du ska vara i södra Miami eller lite längre norrut finns det NBA-basket nära dig i Florida.

De två lagen vi pratar om är givetvis Orlando Magic som spelar sina matcher i just Orlando där bland annat Disneyworld och Universal Studios ligger.

Vi har sedan Miami Heat som spelar i södra Florida i Miami vilket är delstatens största stad och populäraste resmålet för svenska turister.

Här kommer vi berätta mer om de två lagen, deras arenor och hur du hittar biljetter till lagen om du vill se en match när du är i Florida.

Miami Heat

Heat är det mest framgångsrika av de två lagen från Florida. De har vunnit NBA tre gånger i modern tid med titlar 2006, 2012 och 2013. De har även vunnit konferensen sex gånger sedan 2006.

Laget är kända för att ha riktigt stora spelare i sin trupp. Inte minst under åren de vann NBA hade de helt otroliga trupper.  När de vann 2013 hade de bland annat LeBron James, Dwayne Wade, Ray Allen och Chris Bosh i sin trupp.

Även nu har en stark trupp där Jimmy Butler, Kyle Lowry och Bam Adebayo trar ett tungt last.

Heat spelar sina hemmamatcher i FTX Arena som ligger mitt i smeten i Miami. Arenan har varit lagets hem sedan 2000 och tar nästan 20 000 åskådare när det spelas NBA.

Orlando Magic

Orlando Magic är helt klart lillebror i Florida om man jämför sportsliga framgångar mot Miami Heat. Laget har vunnit sin konferens två gånger 1995 samt 2009 men båda de åren förlorade de sedan finalserien.

Senaste tio åren har de bara nått slutspelet två gånger och då åkt ut i första rundan båda gångerna. Men att par riktigt stora spelare har tidigare spelat i klubben som Dwight Howard, Anfernee Hardaway och sist, men absolut inte minst, Shaquille O’Neal.

Magic spelar sina hemmamatcher i Amway Center som ligger i downtown Orlando. Arenan öppnade 2010 och är en modern snygg arena som kostade hela 604 miljoner dollar i dagens dollarvärde att bygga.

När Magic spelar har arenan en kapacitet på 18 846 åskådare.

Om ni är i Orlando för att besöka någon av de stora parkerna Disneyworld eller Universal Studios tar ni er enkelt till arenan med bil på 15-20 minuter beroende på var ni bor.

Boka dina NBA-biljetter här

Välj bara “Stad” om du är intresserad av Miami eller Orlando för att se samtliga kommande hemmamatcher och enkelt skicka in en förfrågan om biljetter till matchen.